H.M. Bomb Vessel Granado 1756.

Øivind Johansen´s
Maritime sider
 
 


 

83.jpg

 

Det ble i alt bygget 12 slike fartøy midt på 1700 tallet. ”Granado” ble bestilt 14. september 1741 og kjølen ble strekt 18. november samme år. Det hersker noe usikkerhet om hvem konstruktøren var men ansvarlig for byggingen var Thomas Slade. Beddingen til ”Granado” lå i Ipswitch.og det spesielle med ”Granado” , var konstruksjonen. Hun ble utstyrt med en skvær hekk og på den måten kunne skipet benyttes både som sloop og morterfartøy. Vanligvis hadde morterfartøy rund hekk. Hun ble sjøsatt 22. juni 1742, buksert til Harwich og utstyrt der. Først i 1756 ble ”Granado” utstyrt med kanoner og de dødbringende morterene, og satt inn i aktiv krigstjeneste. Det var ikke småtterier hun ble utstyrt med. På dekk ble det montert 10 stk. 4 punds kanoner i rapperter, på rekka fikk hun 12 stk. ½ punds svingbasser, disse kunne flyttes rundt etter behov. I brønner ble det satt ned to mortere, en på 10 pund og en på 13 pund. Disse kunne svinges i alle retninger. ”Granado” tjenestegjorde under flere store trefninger og hun ble solgt 30. august 1763 for £575.

 

 

61.jpg

Godt men smått må vel bli en grei oppsummering av denne modellen. Settet som er i skala 1:64, er levert av Caldercraft og inngår i n serie som de kaller ”Nelsons Navy”. Settene er av ekstremt god kvalitet og leveres gjennom: http://www.jotika-ltd.com

Materialene som følger med settet er de beste jeg har sett så langt. Vanligvis er det en mengde detaljer i et slikt sett som ganske enkelt er ubukelige, men her kunne altlt brukes ”forudenom”: Ankrene var bare å kaste, men stokkene kunne med små endringer brukes. Noen små detaljer lot seg ikke løsne fra platen og måtte lages på nytt, dette var slike ting som rekkestøtter, naglebenker, naglebrett o.l. men ingen krise.

 
71.jpg
Det var veldig god tilpassning av kjøl og spant. Dekkksunderlaget lå fint på plass med en gang og plankene til skrog og dekk var av god kvalitet. Tegnigsettet var bra. Mange og gode tegninger på godt papir, det eneste jeg savnet var en tegning som viste hele skipet ferdigbygget. Det følger med to hefter. Det ene omhandler byggingen ”step by step” og det andre er en materialliste, denne er uvurderlig. Disse heftene er trykket på godt papir og er heftet sammen med en plastspiral i ryggen, meget bra. Rosinen i pølsa finner vi på nettet. Her ligger det 78 gode fargebilder som viser byggingen av en prototyp. Dessverre er det nesten ingen bilder av riggen.
 
73.jpg
Det er meget god kvalitet på jomfruer, blokker og annen fittings. Det fulgte med både hjerteblokker og søsterblokker, så sluttresultatet i riggen ble meget godt. Tauverket ble levert i hele seks tykkelser, i to farger og det var rikelig med tau. Det manglet heller ikke noe annet i settet og flere detaljer både av messing og treverk var det dubletter av, slik at du har en mulighet for å feile.
 

 

Jeg forandret noe på fargesettingen av modellen. Det var en del detaljer som var lakkert, slik som rapperter, naglebenker, klokkespill o.l. Disse detaljene ble malt røde.

89.jpg

Det gikk med ca. 550 hyggelige arbeidstimer. Lite frustrasjon over dårlige materialer og umulige løsninger. Resultatet er som dere ser en bitteliten modell, med mange fine detaljer, som ikke ruver for mye, selv i en liten stue.

 

91.jpg

 

Den totale lengden er 785 mm, høden er 590 mm og den er 340mm bred ved storerå.

 

 

 
© Norsk Forlishistorisk Forening
Norsk Forlishistorisk Forening