Modellbygging generelt

Av Arne Johan Berg

 
 

Din første modell

Et godt alternativ til å kjøpe en modell er å bygge den selv. Alle kan klare det, men det krever mye av den enkelte i form av nøyaktighet, tålmodighet og ikke minst fingerferdighet. Dessuten vil det være en stor fordel å ha kontakt med en erfaren modell bygger for å kunne få veiledning. Selv det enkleste byggesett kan virke uoverkommelig dersom man først har kjørt seg fast.

Når man har bestemt seg for å bygge en modellskute for første gang, så lytt til selgerens råd og velg en begynner-modell. Det finnes mange fine modeller som kan benyttes som begynner-modell. Fall for all del ikke for fristelsen til å kjøpe en stor og komplisert modell! Modellene av f.eks Sovereign of The Seas og HMS Victory er svært flotte, men som nybegynner er muligheten for å komme i mål nærmest lik null! Alt for mange har gitt opp en fin hobby fordi  man har valgt en for vanskelig modell, som førte til at resultatet ikke ble som forventet.

Når man så endelig sitter der med sitt nyinnkjøpte byggesett, så bruk god tid. Ikke begynn å bygge med en gang. Det er en god begynnelse å først lese hele byggeveiledningen og nøye studere tegningene for å gjøre seg kjent med modellen. Byggingen skal være avslapping og kos, så det er en ubetinget fordel at du kjenner den. På den måten blir det en venn og ikke en fiende du arbeider med. Ta deg god tid og ikke ha det travelt! På denne måten vil muligheten for å oppnå et godt resultat være stor. Og ikke glem: Kontakt med en erfaren modellbygger er den mest verdifulle støtte en nybegynner kan ha.

Neste skritt

Dersom man skal bygge en modell som ikke finnes som byggesett er utfordringene langt større. Her må man starte helt fra bunn med å fremskaffe dokumentasjon i form av tegninger, noe som ofte byr på store vanskeligheter. Seilskuter ble bygd på et utall av verft langs kysten av Norge. Det var mange av byggmestrene som ikke behersket kunsten å bygge etter tegning. Som oftest ble skutene bygd på grunnlag av halv modeller. Disse er for en stor del gått tapt og det samme er det meste av tegningsmateriale som fantes. Detaljerte tegninger av riggen er nærmest umulig å få tak i, så her må man vite hvordan de forskjellige skutene var rigget. Det finnes dessuten en del gode bøker å få tak i og er man heldig så finnes det et maleri av skuta. Det er imidlertid en hovedregel at jo eldre fartøy man vil bygge, jo vanskeligere er det å framskaffe dokumentasjon. Mange ganger vil det kun være mulig å lage en rekonstruert modell, hvor man benytter de sparsommelige opplysningene man har sammen med kunnskap og generell informasjon som man har hentet i oppslagsverk og maritim litteratur. Resultatet blir altid en flott modell men man kan ikke si at; slik så skipet ut. Det vil altid være mange X'er, men man kan sannsynliggjøre at modellen er så lik originalen som mulig.

Når det gjelder flåtens fartøyer er mulighetene til å finne dokumentasjon langt bedre. Helt siden tidlig på 1700 tallet ble det utferdiget detaljerte tegninger av de fleste orloggsskip. Riggtegninger finnes til de fleste dansk/norske skip, men for britiske fartøyer er de helt fraværende og der må man igjen ty til litteraturen. Den stående riggen er som regel grei, men den løpende riggen kan være svært komplisert. Her har mange produsenter av byggesett jukset og laget en løpende rigg som ikke virker. Riggen bør etter min mening være like riktig som resten av modellen.

Når så dokumentasjonen er framskaffet, må man kunne lese den. Man må kunne forstå hva tegningene inneholder og omsette dette til deler som skal benyttes til å bygge en modell. Konstruksjonstegninger kan være kompliserte og igjen er mitt råd: ta kontakt med noen som kan dette. Det er en viktig lære regel at man aldri blir utlært som modell bygger, det vil altid være noe nytt å lære.

Modell av DE NOER FALCK som forliste ved Lille Slottholmen i Grimstads skjærgård den 18 oktober 1718. Modellen er bygget på bakgrunn av historisk dokumentasjon
Modellbygger Øivind Johansen

Her er en detalj av akterspeilet på modellen

 
 
 
 
© Norsk Forlishistorisk Forening
Norsk Forlishistorisk Forening